Yeşil biberler yıkanıp istenilen boyutta doğranır ve sıvı yağ da rengi dönünceye kadar kavrulur.
Domatesler yıkanıp derin bir kap içerisine konur.
Domates kabuklarının rahat soyulabilmesi için, üzerilerini geçecek kadar kaynar su ilave edilir ve 15 dakika bekletilip suyu süzdürülür.
Domateslerin kabukları soyulup yemeklik olarak doğranır.
Kavrulan biberlerin üzerine, doğranmış olan domatesler ilave edilip kaynamaya bırakılır.
Kaynayan menemene tuz eklenip karıştırılır ve fazla suyunu çekip istenilen kıvama gelinceye kadar pişirilir.
Menemen kısık ateşte kaynarken bir yandan temizlenip kurutulan kavanozlara boşluk kalmayacak şekilde doldurulur.
Kavanozun kapağı sıkıca kapatılır ve ters çevrilerek düz bir zemin üzerine konulur.
Menemenlerin üzeri örtülüp 1 gece veya en az 7-8 saat kadar, kendi halinde soğuyuncaya kadar bekletilir.
Soğuyan kışlık menemen, serin ve güneş görmeyen bir yere kaldırılıp muhafaza edilir.
Not; Dilerseniz menemeni soğutup buzdolabı poşetlerine doldurabilir ve havasını alarak ağızlarını bağlayıp dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
Bu nefis Kışlık Menemen Tarifi için Lezzet Pınarından Damlalar’a çok teşekkür ederiz.
merhabalar poşete koyduğunuzda buzluklata donuyor doğal olarak çözülme işlemi nasıl yapıyorsunuz
dışarıda bırakarak çözülmesini sağlayabilirsiniz. Yada direk buzlu olarakta kullanabilirsiniz. İki şekilde de sorun oluşturmayacaktır.
gercekten yemek tarifleriniz harika sizleri cook beyenerekten takib ediyorum elinize yureginize saglik emeyiniz icin tesekkurler
Çok teşekkür ederiz :) Sevgiler..